Autor

autor: czarna5221
Offline

Inne przepisy autora:

Spagetti
Spagetti
Dania
Sałatka gyros
Sałatka gyros
Dania
Kluski śląskie
Kluski śląskie
Dania

Przepis

Zapiekanka kartoflana

dodane: 11.10.2010
  • 30 - 60 min.
  • wyświetleń: 1716
ocena:

średnia ocen: 4.3

Składniki:

  • 15 średnich ziemniaków
  • 8 skrzydełek
  • 1 duża marchewka
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • czosnek granulowany
  • przyprawa do ziemniaków
  • 0,5 szkl.śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • woda

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać i pokroić w krążki następnie wrzucić do gotującej się wody gotować do miękkości. W tym samym czasie skrzydełka podgotować. Gdy ziemniaki i skrzydełka będą już gotowe to ziemniaki przyprawić, a skrzydełka obrać z mięsa. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego, następnie mięso z poszatkowaną marchewką a na mięso nałożyć ostatnią porcję ziemniaków. Na koniec rozrobić śmietanę z mąką i wodą i polać na ziemniaki. Piec 20-30 min.

Galeria:

Dodaj komentarz

Podobne przepisy

Jogurtowiec
Jogurtowiec
Desery

0

Prosty i bardzo smaczny deser,zarazem "nietuczący" bo na jogur...

Pierś z kaczki z ka...
Pierś z kaczki z kaszottem grzybowym
Mięsa

1

Pierś z kaczki jest daniem pysznym, wykwintnym i eleganckim. Można ją po...

Szparagi z sosem ho...
Szparagi z sosem holenderskim, zapiekane z jajkami
Warzywa

1

Ja uważam, że pieczenie jest dla nich najlepsze: pozbywają się wody, nab...

Schabowy z ziemniak...
Schabowy z ziemniakami, marchewką i fasolką szpara
Dania

1

W wolnych chwilach wymyślam nowe potrawy. To danie to szybki i niedrogi ...

Pieczony filet z zi...
Pieczony filet z ziemniaki,marchewką i pieczarkami
Dania

1

To danie to szybki i niedrogi obiad. Takie ziemniaki z marchewką i piecz...

X
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Szczegółowe informacje w regulaminie naszej firmy dotyczącej cookies.