Autor

autor: ZofiaSMG
Offline

Inne przepisy autora:

Przepis

Pączówki

dodane: 05.06.2012
  • powyżej 60 min.
  • wyświetleń: 898
ocena:

średnia ocen: 4.6

Składniki:

  • 5 jajek
  • 15 dag cukru Słodka Łyżeczka
  • 15 dag mąki Polskie Zboża
  • 4 jaka
  • 15 dag cukru Słodka Łyżeczka
  • 1 cukier waniliowy Gellwe
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Gellwe
  • 1 szkl. mleka Prawdziwe
  • 1 masło Łąkowe śmietankowe

Opis przygotowania:

Biszkopt:
białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukru Słodka Łyżeczka i ubijać. Gdy będą sztywne, dodać żółtka wszystkie i wymieszać, dodać przesianą mąkę Polskie Zboża i lekko wymieszać. Nakładać na blachę kupki i piec lub całość na blachę.

Po upieczeniu wykroić kółka i przekładać z masą-kremem można też pokroić w średnią kostkę.

Masa-krem:
4 jajka całe rozmieszać, dodać 15 dag cukru Słodka Łyżeczka, 1 cukier waniliowy Gellwe, stopniowo wlewać 1 szklankę gorącego mleka i ciągle mieszać, dać na blachę, gotować budyń do zgęstnienia, ostudzić, mieszać trzepaczką.

Oddzielnie utrzeć 1 masło Łąkowe śmietankowe i dodawać ostudzone jaja, przekroić pączówki, nakładać masę-krem, wierzch posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Galeria:

Dodaj komentarz
Pierwsza Poprzednia Następna Ostatnia

Podobne przepisy

Muffinki czekoladowe
Muffinki czekoladowe
Desery

1

Pyszne muffinki idealne jako zaspokojenie ochoty na coś słodkiego.

PIRAMIDKA ROLADOWA
PIRAMIDKA ROLADOWA
Desery

2

Pyszny i smaczny deser.

Pana cotta z sosem ...
Pana cotta z sosem truskawkowym
Desery

3

Pana cotta, czyli deser śmietanowy z włoską nutką. Postanowiłam urozmaic...

TIRAMISU Z JABŁKAMI
TIRAMISU Z JABŁKAMI
Desery

2

Łatwe,smaczne doskonałe na szybki deser.

ROLADA CZEKOLADOWA ...
ROLADA CZEKOLADOWA Z KREMEM
Desery

1

Bardzo smaczna rolada na niedzielny deser.

X
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Szczegółowe informacje w regulaminie naszej firmy dotyczącej cookies.