Autor

autor: anita25
Offline

Inne przepisy autora:

Tarta jeżynowa z nutką...
Tarta jeżynowa z nutką białej czekolady
Desery
BABECZKI Z MUSEM JEŻYN...
BABECZKI Z MUSEM JEŻYNOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Desery
Pavlova
Pavlova
Desery

Przepis

Grzyby boczniaki w zalewie octowej

dodane: 12.08.2012
  • 30 - 60 min.
  • wyświetleń: 2428
ocena:

średnia ocen: 4.9

Składniki:

  • boczniaki
  • 2 szkl. wody
  • 0,5 szkl. octu
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżeczki cukru
  • 10 ziarenek pieprzu
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 1-2 łyżeczki gorczycy
  • 3-4 liście laurowe

Opis przygotowania:

• Grzyby umyć i zagotować w lekko osolonej wodzie ok. 10-15 min.
• Składniki zagotować.
• Tak przygotowaną zalewę wlać do słoików z grzybkami. • Pasteryzować ok. 10-15 min.

Galeria:

Dodaj komentarz
Pierwsza Poprzednia Następna Ostatnia

Podobne przepisy

Pierś z kaczki z ka...
Pierś z kaczki z kaszottem grzybowym
Mięsa

1

Pierś z kaczki jest daniem pysznym, wykwintnym i eleganckim. Można ją po...

Kotlety schabowe z ...
Kotlety schabowe z grzybami
Mięsa

1

Łatwe w przygotowaniu, pożywne i bardzo smaczne.

ZUPA ZIEMNIACZANO G...
ZUPA ZIEMNIACZANO GRZYBOWA
Zupy

1

Jesienno-zimowa zupa,która wspaniały aromat zyskuje dzięki dodatkowi sus...

Sałatka z tortellini
Sałatka z tortellini
Dania

3

Nadaje się na kolację i śniadanie, a także na Wielkanocny stół!

Krokiety z kapustą ...
Krokiety z kapustą i z grzybami
Dania

9

Trochę pracochłonne, ale za to jakie dobre jedzenie.

X
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Szczegółowe informacje w regulaminie naszej firmy dotyczącej cookies.