Autor

Przepis

Paszteciki

dodane: 19.12.2011
  • do 30 min.
  • wyświetleń: 1197
ocena:

średnia ocen: 5

Składniki:

  • Ciasto półfrancuskie:
  • 500g mąki
  • 500g margaryny
  • 500g sera twarogowego
  • Farsz:
  • pieczaki/grzyby
  • kapusta kiszona
  • cebula
  • vegeta i pieprz do smaku

Opis przygotowania:

Do miski wsypujemy mąkę, miękką margarynę i twaróg. (składników można dodać na pół). Zagniatamy ciasto. wkładamy do lodówki, aby było schłodzone.
Farsz przygotowujemy wg uznania, z grzybami lub pieczarkami. Ja używam pieczarek ze względu na moja córcię. Paszteciki zawijamy w roladki. Pieczemy w 200 stopniach do zrumienienia. Smacznego!

Galeria:

Dodaj komentarz

Podobne przepisy

Cebularze
Cebularze
Przekąski

3

Smakują o wiele lepiej niż te sklepowe i naprawdę niewiele trzeba poświę...

Domowe ruskie pierogi
Domowe ruskie pierogi
Dania

10

Pierogi domowe zawsze najlepsze. Można je podawać z cebulką albo boczkie...

Kaczka pieczona z ż...
Kaczka pieczona z żurawiną i jabłkami
Dania

7

Idealne danie na specjalną okazję dla całej rodziny :)

PLACEK PO CYGAŃSKU
PLACEK PO CYGAŃSKU
Dania

0

Polecam wszystkie produkty z Biedronki!!! :)

Kulebiaczek z piecz...
Kulebiaczek z pieczarkami
Dania

7

Ulubione danie według przepisu babci.

X
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Szczegółowe informacje w regulaminie naszej firmy dotyczącej cookies.