Autor

autor: aleksandra
Offline

Inne przepisy autora:

Przepis

Leszcz w zalewie octowej

dodane: 04.05.2011
  • 30 - 60 min.
  • wyświetleń: 3238
ocena:

średnia ocen: 4.2

Składniki:

  • 2 kg. leszcza
  • 2 duże cebule
  • 1 szklanka octu
  • 3 szklanki wody
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • ziele
  • listek

Opis przygotowania:

Leszcza smażymy na złoto i układamy w naczyniu. Cebule dusimy na oleju i układamy na rybie.
Ocet, wodę, sól, cukier, ziele i listek gotujemy. Gotującą się zalewą zalewamy rybę z cebulą. Danie jest gotowe po około dwóch dniach, aż ryba zmięknie.

Galeria:

Dodaj komentarz

Podobne przepisy

Ryba w cieście piwnym
Ryba w cieście piwnym
Ryby

3

Wow! Wychodzi naprawdę jak w restauracji nad morzem. Wypróbuj

Majonez z ryby
Majonez z ryby
Przekąski

2

trochę inny majonez

ZAPIEKANKA Z MINTAJ...
ZAPIEKANKA Z MINTAJA POD WARZYWAMI
Ryby

1

Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne oraz zdrowe danie na niedzielę.

Ryba z porem zapiek...
Ryba z porem zapiekana w sosie
Dania

4

Pyszne danie na co dzień i od święta.

Ryba po żydowsku
Ryba po żydowsku
Ryby

3

Pyszna ryba w pomidorowej zalewie.

X
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Szczegółowe informacje w regulaminie naszej firmy dotyczącej cookies.