Autor

Przepis

Węgorz z grilla

dodane: 13.06.2012
  • 30 - 60 min.
  • wyświetleń: 2744
ocena:

średnia ocen: 4.6

Składniki:

  • kilka kawałków ryby (ja miałam węgorza, ale równie dobrze może to być inna rybka)
  • niewielka ilośc masła
  • pietruszka
  • przyprawa do ryb
  • wegeta
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Opis przygotowania:

Rybkę dokładnie czyścimy i kroimy na niewielkie kawałki. Środek nacieramy pietruszką i kładziemy trochę masełka. Posypujemy wszystkimi przyprawami i układamy na grillu. Pieczemy, często odwracając, do momentu aż rybka będzie miękka i ładnie przypieczona.
Można zawinąć rybę w folię aluminiową, ale wtedy wyjdzie bardziej duszona niż pieczona.
Do robienia ryby na grillu lepiej nadaje się brykiet, ponieważ na węglu może się przypalić.

Galeria:

Dodaj komentarz

Podobne przepisy

Ryba w cieście piwnym
Ryba w cieście piwnym
Ryby

3

Wow! Wychodzi naprawdę jak w restauracji nad morzem. Wypróbuj

Majonez z ryby
Majonez z ryby
Przekąski

2

trochę inny majonez

ZAPIEKANKA Z MINTAJ...
ZAPIEKANKA Z MINTAJA POD WARZYWAMI
Ryby

1

Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne oraz zdrowe danie na niedzielę.

Ryba z porem zapiek...
Ryba z porem zapiekana w sosie
Dania

4

Pyszne danie na co dzień i od święta.

Ryba po żydowsku
Ryba po żydowsku
Ryby

3

Pyszna ryba w pomidorowej zalewie.

X
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Szczegółowe informacje w regulaminie naszej firmy dotyczącej cookies.