Autor

autor: majka480
Offline

Inne przepisy autora:

rabarberek z pianka bu...
rabarberek z pianka budyniowa
Desery
rolada ajerkoniakowa
rolada ajerkoniakowa
Desery
Majonez
Majonez
Sosy

Przepis

Zalewa do smażonych ryb

dodane: 08.06.2011
  • do 30 min.
  • wyświetleń: 2542
ocena:

średnia ocen: 4

Składniki:

  • 1 szklanka octu
  • 3 szklanki wody
  • 2 cebule
  • sól
  • cukier
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz ziarnisty
  • gorczyca

Opis przygotowania:

Do przednio usmażonych ryb robimy zalewę -
obieramy cebule i kroimy w paski. Wlewamy wodę i wszystko razem gotujemy. Zalewa musi być zimna do ryb! Przyprawiamy według uznania.

Galeria:

Dodaj komentarz

Podobne przepisy

Pomidorki koktajlow...
Pomidorki koktajlowe w zalewie
Przekąski

8

Świetnie nadają się do potraw mięsnych.

Surówka z białej ka...
Surówka z białej kapusty
Warzywa

7

Smaczna i zdrowa surówka.

Cebulka marynowana
Cebulka marynowana
Przekąski

7

Smaczna i chrupiąca potrawa.

Ogórki z kurkumą
Ogórki z kurkumą
Warzywa

9

Ogórki trochę inne – w sam raz za zimę :)

Ogórki z musztardą
Ogórki z musztardą
Przekąski

10

Zrobione latem – zimą będą jak znalazł – jako dodatek do drugiego dania ...

X
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Szczegółowe informacje w regulaminie naszej firmy dotyczącej cookies.